(15.06.2016 г.) Отборът на ОУ Св. Св. Кирил и Методий община Челопеч отново спечели първо място в Националната викторина по безопасност на движението Да запазим децата на пътя

 

В XVI Национална викторина по безопасност на движението Да запазим децата на пътя, която се проведе на 11 и 12 май 2016 г., се състезаваха 13 отбора от цялата страна победители в регионалните кръгове на състезанието за областите Благоевград, Смолян, Разград, Силистра, София област гр. Елин Пелин, Стара Загора, София област Челопеч, Ямбол, Враца, Монтана, Шумен, Пазарджик и Бургас.

Състезанието беше организирано от Министерство на вътрешните работи Главна дирекция Национална полиция, отдел Пътна полиция, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Съюз на българските автомобилисти, Национално движение по приложно колоездене, Български червен кръст, Регионален инспекторат по образованието-София - регион, Община Елин Пелини СОУ Васил Левски, гр. Елин Пелин.

Началото на състезателния ден бе поставено с официална церемония на площад Независимост в гр. Елин Пелин. Доц. Ивайло Симеонов - кмет на Община Елин Пелин  пожела успех и добро представяне на отборите

Сред официалните гости бе и Заместник областният управител на Софийска област г-н Николай Николов, който поздрави всички участници, изтъквайки, че класирането им за националния кръг на викторината е само по себе си победа. Той поздрави и ръководителите, подготвящи отборите и заяви, че колкото повече са децата, запознати с правилата за движение и рисковете, на които всеки е изложен на пътя,  толкова по-сигурно е, че в утрешния ден те ще бъдат поколението, което ще промени черните статистики.

В първия кръг учениците решаваха тест листовка. Вторият беше викторина, в която всички отбори показаха отлични познания на правилата за движение по пътищата.

Най-динамичният трети кръг включваше три задания - подреждане на пъзел с пътни знаци, отстраняване на повреда по неизправен велосипед и тест за оказване на първа помощ.

След решаването на допълнителна листовка от капитаните на отборите на област Монтана и област Ямбол стана ясно крайното класиране. По-добри познания показа капитанът на отбора от Ямбол, който се пребори за сребърния медал.

С най- добър резултат в Националната викторина по безопасност на движението Да запазим децата на пътя 2016 стана отборът на ОУ Св. Св. Кирил и Методий-Челопеч.

 

Капитан на отбора Тони Груева, Гергана Ангелова, Александър Илиев и Красимир Георгиев.

Водач на отбора на ОУ Св. Св. Кирил и Методий-Челопеч  г-жа Александра Илиева.

 

   

     

 

Back